nieuws

Welkom Jill en Emily

 

Om het vertrek van een assistente en de stijgende werkdruk op te vangen, verwelkomen we vanaf 28 februari twee nieuwe assistentes in onze praktijk. 

Jill en Emily zullen, samen met Kim, verantwoordelijk zijn voor de permanentie van de balie en de telefoon. Daarnaast helpen ze de dierenarts in de operatie- en de consultatieruimte en dragen ze mee zorg voor onze patiënten. We zijn er van overtuigd dat zij, na een opleidingsperiode, zullen uitgroeien tot zeer bekwame assistentes. Beiden zijn zeer gemotiveerd om onze klanten en patiënten zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Op onze website zullen we binnenkort de foto's en informatiepagina aanpassen. Daar kan je zien welke assistentes je bij ons kan tegenkomen.

Na ruim 25 jaar voor onze dierenartsenpraktijk te werken, waarbij ze altijd meer dan 200% inzet heeft getoond, heeft Annemie nu beslist om privé en professioneel een andere richting in te slaan. We willen haar danken voor haar engagement en veel werkplezier wensen in haar nieuwe job

16 maart 2020 verhuist en breidt onze vestiging te Oud-Turnhout uit

 

Maandag 16 maart sluiten we onze vestiging te Steenweg op Oosthoven en openen we onze nieuwe praktijk te Steenweg op Ravels 87. In het centrum van Oosthoven hebben we de voormalige huisartsenpraktijk van Dr. Diercken verbouwd tot een moderne dierenartsenpraktijk. 

Naast een consultatieruimte, zullen we voortaan in Oud-Turnhout ook beschikken over een operatiekamer en een hospitalisatie voor honden en katten. De inkom bevat een ruime balie en een aparte wachtkamer. De praktijk zal bovendien ook goed uitgerust zijn met de nodige apparatuur: bloedanalyse, echo, tandunit, gasanesthesie, microscoop,...

Voortaan zullen we niet meer werken met open spreekuren maar alle consultaties zullen plaatsvinden na afspraak. Dit moet voor minder lange wachttijden, minder stress in de wachtkamer en een betere planning zorgen. Daarnaast zullen de beschikbare uren ook uitgebreider zijn dan vroeger. Afspraken kunnen zoals steeds gemaakt worden via 014/65.05.01.

Ook nieuw is het feit dat de praktijk in Oud-Turnhout elke dag open zal zijn van 14h tot 19h. Tijdens deze uren kan je aan de balie langskomen voor het ophalen van voeding of medicatie, inwinnen van adviezen of het maken van afspraken. Onze assistente zal jullie graag verder helpen met al jullie vragen. 

Ondertussen blijft onze vestiging te Weelde gewoon open en verandert er hier niets aan onze dienstverlening.

Voor al jullie vragen of opmerkingen, aarzel niet ons te contacteren

10 + 1 gratis op alle brokken

Voortaan zullen alle klanten die bij ons hun honden- of kattenvoeding kopen, een aanbod krijgen om een spaarkaart te gebruiken. 

Elke keer als je bij ons een zak voeding koopt, wordt de kaart afgestempeld. Bij een volle kaart krijg je 1 zak voeding gratis!

Ben je een keer de kaart vergeten? Of wordt er eens gewisseld van voeding? Daar wordt niet moeilijk over gedaan!

Op deze manier willen we onze trouwe klanten belonen, en hopen we dat onze kwaliteitsvolle voedingen voor nog meer mensen toegankelijk worden.

Opmerkingen of vragen? Aarzel niet ons er over aan te spreken!

 

                                                                                 

Wij beschikken voortaan over een moderne bloeddrukmeter voor honden en katten

Dierenartsenpraktijk Grensland blijft investeren in nieuwe apparatuur om de kwaliteit van de geneeskunde voortdurend te verhogen. En dan gaat het niet enkel om het genezen van zieke dieren, maar vooral de mogelijkheden om aan preventieve geneeskunde te doen breiden uit. Dat wil zeggen dat we gezonde, vaak oudere, dieren gaan screenen op bepaalde ziektes terwijl ze er nog geen symptomen van hebben. Niet alleen in de humane, maar ook in de diergeneeskunde nemen dergelijke onderzoeken een steeds belangrijke plaats. Dit komt doordat vroegtijdig opsporen en behandelen een zeer groot effect kan hebben op levensverwachting en -kwaliteit.

Door de aankoop van onze bloedanalysetoestellen, konden we al zelf screenings van bloedstalen uitvoeren om verborgen aandoeningen te detecteren. En nu breiden we dat dus uit met de mogelijkheid om bloeddruk te meten bij honden en katten. Dit onderzoek is relatief simpel en goedkoop, maar kan van groot belang zijn bij sommige categorieën van patiënten:

* oudere katten: 1 op 6 katten ouder dan 7 jaar heeft last van een verhoogde bloeddruk, dit stijgt naar 1 op 3 bij een verminderde nierfunctie en 1 op 4 bij een overactieve schildklier (twee veel voorkomende aandoeningen bij oudere katten).

* honden met diabetes of cushing: bij deze twee aandoeningen komt ook vaak hypertensie voor.

* erg zieke dieren of bij narcose: in deze gevallen moeten we soms opletten dat de bloeddruk niet te laag wordt.

Heb je vragen over deze gezondheidsscreeningen via bloedonderzoek of bloeddrukmeting? Praat erover met je dierenarts, bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse controle en enting van je huisdier.