kleine-huisdieren-gezelschapsdieren

Onze dierenartsenpraktijk

Dierenartsenpraktijk Grensland beschikt over twee vestigingen waar je terecht kan met je huisdier. In onze Dierenartsenpraktijk te Weelde beschikken we over een aparte operatieruimte, een hospitalisatieruimte en alle moderne apparatuur zoals in-huis bloedanalyse, digitale röntgen, digitale echo, gasnarcose, tandunit, microscoop,…

Daarnaast kan u sinds november 2015 terecht in onze nieuwe Dierenartsenpraktijk te Oud-Turnhout. Alle consulten en kleine ingrepen kunnen hier gebeuren. Indien verdere onderzoeken of zwaardere chirurgie vereist is, wordt de patiënt verder behandeld in Weelde.

Vervoer je niet  graag zelf je huisdier naar Weelde in geval van operatie of onderzoeken? Onze wagens zijn uitgerust om dieren veilig te vervoeren en wij nemen graag deze zorg uit uw handen. Informeer naar de mogelijkheden bij de dierenarts of bij Annemie.

Chirurgie

Naast een goed uitgeruste operatiekamer, beschikken we bij Dierenartsenpraktijk Grensland ook over erg veel chirurgische ervaring. Steriel werken met zo min mogelijke weefselbeschadigingen is vanzelfsprekend voor ons, de operatiepatiënt maximaal comfort en pijnbestrijding bieden is het minste wat je van ons kan verwachten.

Voorbeelden: sterilisatie met minimale incisie, keizersnede, maagtorsie, blaas- en darmoperaties, hernia's, ooglidchirurgie, tumoren, amputaties,…

Röntgen

In onze vestiging te Weelde maken we gebruik van een direct digitaal röntgensysteem. Dat wil zeggen dat de foto's van zeer hoge kwaliteit zijn en ook meteen na de opname verschijnen op het scherm. Naast het stellen van een diagnose van allerlei aandoeningen wordt het apparaat ook veelvuldig gebruikt voor screening van rashonden (HD/ED keuring, zowel Belgische als Nederlandse Stamboom) en werkhonden (heup/rug/ellebogen). Om het comfort van de hond en de kwaliteit van de foto's te garanderen wordt bij deze screening altijd gebruik gemaakt van een sedatie.